вівторок, 07 липня 2020 17:00
Ганна Щокань
Ганна Щокань
Журналістка

Нема спасу

– Нє, ну ти стопудово Терези або Водолій, – каже блакитноока брюнетка років 25. Стоїть навпроти мене в холі кінотеатру. З Ольгою виходимо з показу для преси. – Та точно Водолій, вони всі такі трохи не від світу, – хитро примружується.

Підтверджую, точно. Питаю, чи давно цікавиться зодіакальною темою.

– Пишу гороскопи. По три-чотири на день, – пояснює колега.

– Ти астролог?

Блакитноока поблажливо зітхає, поправляє дорогу сумочку.

– Я – редактор модного сайту, – пояснює. – А там гороскопи знаєш, скільки переглядів набирають? Вже й не знала де брати, а тоді підписалася на одного чувачка з Москви – тепер беру в нього і не парюся.

Цікавлюся, чи впевнена, що той звіздар – авторитетне джерело.

– Сайт норм, дорогий, видно. Це в нас астрологів не тримають у штаті, бо їм же платити треба. Наші знаходять тих, хто і про Кім Кардаш'ян напише, і про ритуали на любов, і гороскоп. Спочатку я від тих передбачень відкараскатися хотіла. Взяла таку схему: я – Терези, то їм у всьому везе. А як Близнюки – всі знайомі цього знаку противні – їм "непруха".

– Не боїшся відповідальність брати? – питаю дорогою до метро.

– Нє, ну я ж не звір, не нашкоджу. Пишу: їжте овочі, гуляйте більше на свіжому повітрі, любіть одне одного. Трохи про стосунки дописую. Ну давай, хай буде з тобою сила, – каже Ольга на пероні.

Невдовзі надсилає в соцмережі запит у друзі. Підписана – Зоряна Хитромудра. Статус: "Ваша доля у ваших руках". Репости – випуски передачі "Битва екстрасенсів". Згодом починає додавати жалісливі картинки, пише про самотність. Через деякий час у пості зізнається, в чому справа:

"Записалася у психологічну групу. Мало стосунки з хлопцем не зіпсувала. Друзі, будьте пильні – перевіряйте дипломи психологів, бо нема спасу від шарлатанів"

Зараз ви читаєте новину «Нема спасу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі