середа, 02 травня 2018 04:25

Жіночу істерію лікували вібраторами – показали сексуальні іграшки 19 століття
10

У 19 столітті лікарі почали ставити жінкам новий діагноз – "істерія". Лікували це масажами статевих органів паціентки. Від такої процедури руки лікарів втомлювалися, тому довелося винайти допоміжні пристрої – вібратори.

Перший у світі механічний пристрій для досягнення оргазму винайшов американець Джон Тейлор, пише deadideas.

Автор: thehistoryblog.com
  «Цілющий масаж доктора Свіфта, від шиї до колін». Рекламний постер
«Цілющий масаж доктора Свіфта, від шиї до колін». Рекламний постер

Пристрій назвали "Маніпулятор". Це був стіл з вирізаним у вигляді жіночого таза отвором. Паровий двигун подавав теплу воду і рухав вібруючу сферу для зовнішньої стимуляції. Двоє людей підтримували вогонь, один масажував пацієнтку.

Пізніше з'явилася американська модель "Чаттануга". Її механічний маніпулятор був приєднаний до парової машини через стіну в кабінет лікаряНа курортах вони були популярними, ттому "істеричні" жінки масово їздили на води.

У 1887 році Джозеф Гренвіль вдосконалив машину. За свій зовнішній вигляд вона отримала назву "Молот Гренвіля". Пристрій нагадував дриль з круглою насадкою. Він важив 17 кг і сильно торохкотів під час сеансу. В комплекті йшов зарядний пристрій розміром зі швейну машину.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 10 секс-скандалів, які вразили Стародавній світ

В 1900 році на Паризькій всесвітній виставці представили більше десятка різних моделей масажерів.

«Кров'яний розподільник»
Фото: thackraymedicalmuseum.co.uk
«Маніпулятор» Джона Тейлора
Кабінет лікаря з першим вібратором
Електромеханічний вібратор
«Цілющий масаж доктора Свіфта, від шиї до колін». Рекламний постер

Одним з найпопулярніших був "Кров'яний розподільник". Його винайшли у Великобританії. Його випускали до 1920-х років. Вібруючий диск обертався ручкою. Машинку можна було розкрутити до 5000 оборотів на хвилину. Виробник заявляв, що "розподільник" бореться із застоями крові. Однак жінки використовували його по-своєму.

В 1902 році представили модель, яку можна було використовувати самостійно.

Американська компанія Hamilton Beach спеціалізувалася на розробці побутової техніки для кухні та рекламувала новий товар як масажер для обличчя, шиї і стегон. До нього додавали різні насадки: присоски, вусики, м'які шипи. Медики скуповували потужні моделі і відкривали "процедурні театри". Електричні вібратори звисали там зі стелі, пацієнток брали партіями.

Із розвитком прогресу вібратори ставали компактнішими, легшими і простішими. У 1906 році розробка Альфреда Гілберта вже нагадувала сучасні фени.

З 1940-х років в галузі почалося впровадження нової серії вдосконалень. Апарат Wahl Hand працював тихіше, а Handy Hannah важив лише 2,4 кілограми.

В 1966 році американець Джон Тавель запатентував "Бездротовий електричний вібратор для використання на людському тілі" – перший, який працював на батарейках.

В 1970-х роках популяризації вібраторів сприяли сексуальна революція і виступи феміністок. Масажери почали продавати в спеціалізованих магазинах – секс-шопах.

У Сан-Франциско відкрили перший музей вібраторів.

З 1983 року електромасажери почали випускати в СРСР.

Сучасна електроніка призначена не тільки для комунікації і роботи – компанії випускають безліч цікавих пристроїв для сексу. Пропонуємо топ-6 нових секс-гаджетів.

Зараз ви читаєте новину «Жіночу істерію лікували вібраторами – показали сексуальні іграшки 19 століття». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі