четвер, 27 лютого 2020 14:19

Що робити, якщо ви знайшли у кишені дитини-підлітка упаковку Durex Invisible

Кожен підліток має власне статеве життя – хтось реальне, а хтось нафантазоване. Але думки про секс та перший досвід є обов'язковою складовою дорослішання. Сумісно з експертами durex.ua, ми підготували кілька порад для батьків, котрим вже час розмовляти з дітьми по-дорослому.

  Кілька порад для батьків, котрим вже час розмовляти з дітьми по-дорослому
Кілька порад для батьків, котрим вже час розмовляти з дітьми по-дорослому

Як почати розмову

Немає єдиних рекомендацій для батьків, бо у кожного власне бачення правильної сексуальної поведінки дитини. Але якщо ви знайшли презервативи Durex Invisible у свого підлітка, очевидно, що він вже достатньо знає і без вас. Тому відтягувати з розмовою нікуди. Адже наявність засобів захисту не завжди свідчить про перші спроби сексу: можливо, дитина придбала їх задля цікавості, і це нормально.

Підліткові важко говорити з батьками, і дорослі повинні це розуміти. Звичайно, що розмова буде мати більше користі до того, як хлопець чи дівчина вперше займуться сексом. Вчасна порада батьків може вберегти від необдуманого вчинку у ранньому віці.

Що батьки мають розповісти про контрацепцію

Добре, коли з дочкою про секс спілкується мама, а з сином – батько. Так дорослим буде легше пояснити тонкощі фізіологічних процесів. До того ж, дітям простіше відкритися та вислухати дорослого.

Не потрібно зводити спілкування лише до страшилок і нотацій на тему, що секс – це погано, страшно та небезпечно. Варто лишень пояснити, що вступати у зв'язок будь-де та аби з ким не можна. Варто згадати про ризик зараженням статевими інфекціями та венеричним хворобами. На допомогу вам прийде Google, де можна знайти зображення людини, яка захворіла, наприклад, на сифіліс.

Навіть, якщо у вас син, а тим паче коли донька – розкажіть про ризик завагітніти. Адже відповідальність за це лежатиме на плечах батьків обох дітей. І найважливіше: поясність, що презерватив, який ви знайшли випадково, може захистити дитину від усіх наслідків, і похваліть її покупку.

  Кілька порад для батьків, котрим вже час розмовляти з дітьми по-дорослому
Кілька порад для батьків, котрим вже час розмовляти з дітьми по-дорослому

Альтернативні джерела інформації про секс

Розмови буде недостатньо. Адже розповідь батьків буде не інформативною, а більше повчальною. А, власне, інформацію про секс підліток може знайти у книгах, інтернеті. Дайте йому можливість прочитати самостійно корисну літературу. Також можна переглянути повчальні передачі. Не відкладайте до останнього розмову на тему інтиму, інакше ваша дитина дізнається про все самостійно з неякісних фільмів, розповідей однолітків чи на вулиці.

Зараз ви читаєте новину «Що робити, якщо ви знайшли у кишені дитини-підлітка упаковку Durex Invisible». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі