неділя, 07 квітня 2024 00:15

Чому ми бачимо еротичні сни: пояснення вчених

Чому ми бачимо еротичні сни: пояснення вчених
Еротичні сни: вчені пояснили, що впливають на їхню появуФото: versii

Близько 70% людей бачать еротичні сни, незалежно від віку та статі.

Такі дані наукових досліджень, пише pubmed.

"Сон істотно змінюється протягом усього життя. Метою даного огляду є аналіз особливостей сновидінь та тривожних сновидінь у різних вікових групах. З одного боку, сни можна вважати виразом дозрівання та когнітивного розвитку мозку", - йдеться в дописі.

За деякими даними, сни – це не тільки інструмент для формування спогадів, а й своєрідний тест-драйв реального життя. Вони допомагають мозку обробляти інформацію та іноді "розігрувати" події, які вже сталися у нашому житті. Тобто еротичні сни можуть відображати різні аспекти нашого життя та емоційний стан.

Проте важливо зазначити, що не завжди можна судити про таємні бажання та мотиви людини на основі її сновидінь. Іноді це просто спосіб боротьби з тривогою, переживанням сильних емоцій або відображення звичних думок і сценаріїв, які нас оточують в повсякденному житті. Якщо людина вдень досить часто думає про секс або споживає еротичний контент, це може впливати на зміст її сновидінь.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як за жіночою ходою визначити її активність у ліжку

Іноді еротичні мотиви в снах можуть виникати випадково, як спогади з минулого або уявний експеримент. Це явище в більшості випадків віддзеркалює теорію безперервності, де сни переплітаються з реальним досвідом та фантазіями.

Люди вважають більш привабливими тих, хто не проти експериментів у їжі. Вважається, що у сексі у них менша відраза до різних аспектів.
Таких людей сприймають як партнерів, схильних до сексу без зобов'язань. Водночас загальна готовність пробувати щось нове не впливає на оцінку сексуальності.

Зараз ви читаєте новину «Чому ми бачимо еротичні сни: пояснення вчених». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі