вівторок, 20 лютого 2018 07:25

Знайшли спосіб заряджати телефон від повітря

Американські науковці з Массачусетського технологічного інституту розробили пристрій, який виробляє електрику з повітря.

В основі роботи пристрою - температура повітря. Якщо різниця нічної і денної температури 10 градусів, то пристрій виробить 1,3 мілівата енергії і 350 мілівольт потенціалу. Про це пише obozrevatel.

Автор: obozrevatel
 

Усередині пристрою - металева піна з міді і нікелю. Її покрили шаром графену і заповнили спеціальним воском. Одна сторона пристрою виділяє тепло. Інша - накопичує. Завдяки зміні температури накопичується електроенергія.

Автор: itechua.com
 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як вберегти телефон від морозу

Як відзначили творці термального резонатора, розробка має найвищу тепловою інерцією з відомих науці на сьогоднішній день.

Нагрівання смартфону не відбувається без причин. І вони можуть бути різними. Тому відразу позбавлятися від такого ґаджета не потрібно. Оптимальна температура для телефону - не вище 30 градусів за Цельсієм. Деякі телефони під час перенагрівання запускають функцію екстреного охолодження.

Зараз ви читаєте новину «Знайшли спосіб заряджати телефон від повітря». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі