понеділок, 01 квітня 2019 07:30

Залізничні квитки почали продавати за криптовалюту

Залізничні квитки почали продавати за криптовалюту
Залізничні квитки почали продавати за криптовалюту Фото: Politeka

Японська компанія JR East, яка займається залізничними перевезеннями, збирається ввести можливість покупки квитків за цифрові активи.

Для реалізації цих планів інтернет-провайдер IIJ запустить спеціальну платформу, яка дозволить оплачувати проїзд прямо на станції, повідомляє ANN News.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Матиме 3 камери: розсекретили дизайн iPhone XI

Щоб придбати квиток за криптовалюту, потрібно використати спеціальну карту Suica. Її приймають більше 580 000 магазинів в країні. Вона повинна підтримувати різноманітні активи, як оригінальний біткойни, лайткоін, ріппл і т.д. Більшість з них вже знаходяться в лістингу, тобто включені у біржовий реєстр на DeCurret.

"Раніше готівка була універсальним засобом оплати, але ми переходимо до безготівкових розрахунків", - розповів керуючий залізничної компанії JP East Шінобу Ногучі.

На початку лютого в Аргентині з'явилася можливість оплатити громадський транспорт криптовалюта. Користувачі національної безконтактної смарт-карти SUBE можуть використовувати її для покупки квитків на автобуси, метро і поїзди.

Зараз ви читаєте новину «Залізничні квитки почали продавати за криптовалюту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі