вівторок, 27 листопада 2018 16:25

Впливають на життя кожного - у Києві проведуть унікальну виставку

Впливають на життя кожного -  у Києві проведуть унікальну виставку

В Києві проведуть мистецьку виставку, присвячену відкритим даним.

У своїх роботах митці порушать тему відкритих даних і чи можуть вони стати джерелом натхнення, а інформація – предметом мистецтва, передає "Канал 24".

"Обсяг інформації у світі щороку зростає на 30% – це дані абонентів мобільних операторів, інформація про користувачів соціальних мереж тощо. Ці дані впливають на життя кожного, тож сучасне мистецтво теж прагне осягти цей вплив за допомогою творів. Технології роботи з даними стають новими інструментами митця", - кажуть організатори виставки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Олігархи не постраждають – політолог про відкриту базу власників

Учасники – відомі у світі своїми інноваційними підходами до мистецтва. Художник Олексій Сай спілкується з глядачами за допомогою картин створених в програмі Exel. Євген Лапченко розмірковує над тим, як відкриті дані стирають кордони приватності. Також серед учасників виставки: Анатолій Варваров, Давид Шарашидзе, D Yana, Юрій Бондаренко, Валерій Пузирний та журналістка Надія Вірна.

Мета виставки – сприяти популяризації теми відкритих даних, яка наразі є вельми важливою для розвитку відкритої України та побудови демократичного суспільства. Вона проходитиме 6 грудня в столичному Завальному Арт-Центрі.

Наймасштабніша кібератака в Україні сталася торік. Низку українських компаній атакували хакери. Вірус на ім'я PetyaA шифрував всю інформацію на жорсткому диску та вимагав перевести 300 доларів у біткоїнах за розшифровку файлів. Так зловмисники замаскували його під програму-вимагач. Насправді вірус просто знищував усі дані на комп'ютері. Як наслідок, в Україні декілька днів не працювали підприємства, крамниці та банки. Хакери показали, наскільки вразливі стратегічно важливі сектори української економіки до кібервтручань.

Зараз ви читаєте новину «Впливають на життя кожного - у Києві проведуть унікальну виставку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі