понеділок, 12 лютого 2018 17:32

Вчені навчили дрони приймати рішення

Вчені навчили дрони приймати рішення
Інженери навчили дрони літати, незважаючи на перешкоди Фото - iot

Американці розробили безпілотні апарати, які можуть рухатися в густому лісі або в міській забудові на високій швидкості без ризику врізатися в що-небудь.

Система NanoMap, створена інженерами з Масачусетського технологічного інституту, використовує датчики глибини, які вимірюють безпосереднє оточення дрона.

Завдяки цьому дрон не тільки може планувати рух, виходячи з конфігурації видимих ​​об'єктів, але і вирішувати, як він повинен рухатися в аналогічній ситуації, якщо видимість ускладнена.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пройшли перші випробування української крилатої ракети

В ході випробувань дрони, не оснащені NanoMap, стикалися з перешкодами в 25% випадках, тоді як з NanoMap частка зіткнень знизилася до 2%.

Ця система стала першою, в якій використовували план по 3D-даних. Найбільше вона підходить для невеликих квадрокоптерів. Модернізовані літаки можна буде використовувати для пошукових, рятувальних та навіть військових місій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Створять літак зі складними крилами

Безпілотне літаюче таксі європейської авіабудівної компанії Airbus вперше підняли в повітря на аеродромі в Пендлтоні штату Орегон.

Зараз ви читаєте новину «Вчені навчили дрони приймати рішення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі