понеділок, 01 квітня 2019 14:22

У канадському місті тестують сплату податків біткоїнами

У канадському місті тестують сплату податків біткоїнами
Жителі Канади зможуть платити податки за допомогою криптовалюти. Фото:medium.com

Жителі Канади зможуть платити податки за допомогою криптовалюти.

Муніципалітет канадського міста Іннісфіла, штат Онтаріо, вводить пілотний проект, що дозволяє жителям платити податки на нерухомість криптовалютою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Apple відмовилися від бездротової зарядки

На першому етапі проект передбачає партнерство з платіжним оператором Coinberry Pay, який конвертує біткоіни в канадські долари і переводить платежі на міський кошт. У подальшому в Іннісфілі планують розширити список криптовалют за які можна сплачувати податок. До них хочуть додати Ethereum, Litecoin, Bitcoin Cash і Ripple, повідомляє Cointelegraph.

Вперше таку функцію дозволили підприємствам в США в штаті Огайо. Компаніям за допомогою криптовалюти дозволили платити 23 різних податки. Для цього вони використовували створений Держказначейством онлайн-портал. Незважаючи на те, що ця ініціатива спрямована на полегшення сплати податків, тільки дві компанії скористалися цією послугою у 2018 році.

На сьогодні Естонія посідає перше місце в рейтингу сприятливих для криптобізнеса країн, тоді як Україна - останнє. Для дослідження були обрані 23 країни, в яких в останні роки блокчейн-технології набули найбільшого поширення. Оцінку проводили за трьома критеріями: політичні, правові та інфраструктурні умови. На думку експертів дослідження, сукупність цих трьох параметрів найбільш повно характеризує країну з точки зору умов реалізації бізнес-проектів, пов'язаних з блокчейном і криптовалюта.

Зараз ви читаєте новину «У канадському місті тестують сплату податків біткоїнами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі