четвер, 23 листопада 2017 18:35

Штучний інтелект загрожує людству - Ілон Маск

Штучний інтелект загрожує людству - Ілон Маск
"Люди можуть втратити контроль над машинами". Фото: youtube.com

Засновник компанії SpaceX та Tesla Ілон Маск прогнозує, що штучний інтелект загрожує людству.

Про це він розповів в інтерв'ю Rolling Stone, передає УНН.

Головна мета розробників - побудова штучного інтелекту, який не тільки розумніший за людину, а й здатний навчатися без жодного людського програмування чи втручання.

Штучний інтелект приносить потенціал. Але він також несе загрозу. Люди можуть втратити контроль над машинами, які не мають моралі, каяття чи емоцій, вважає мільйонер.

"Я не маю всіх відповідей щодо революції штучного інтелекту. Я намагаюся віднайти набір дій, які я можу застосувати для кращого майбутнього. Думаю, штучний інтелект у кінці кінців прикінчить нас усіх" - заявив Ілон Маск.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шлях Маска: 5 рецептів успішної роботи

Зараз існує лише кількох компаній, які суттєво контролюють сектор штучного інтелекту. Це - Google DeepMind.

"Facebook, Google Amazon і, можливо, Apple наче піклуються про конфіденційність. Але у них більше інформації про вас, ніж ви можете пам'ятати", - сказав Маск.

Конкуренція у сфері розвитку штучного інтелекту може стати причиною початку Третьої світової війни. Про це заявив засновник компаній SpaceX і Tesla Ілон Маск.

Зараз ви читаєте новину «Штучний інтелект загрожує людству - Ілон Маск». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі