четвер, 26 жовтня 2017 16:05

Що українці роблять в інтернеті - дослідження

82% українців розважаються в інтернеті. 74% - шукають інформацію, 27% - допомагають, а 22% - розміщують контент.

Такі дані дослідження компанії KANTAR TNS. Його замовив Google, повідомляє ukraine.googleblog.

Принаймні один раз у місяць 55% українці шукають в інтернеті інформацію про товари та послуги. Утім онлайн-покупки вони роблять удвічі менше - 28%. 40% користувачів мережі користуються онлайн-картами, 65% - слухають музику, 40% - грають в ігри, а 63% - перевіряють пошту.

Автор: ukraine.googleblog.
 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розробники розповіли, чому знищили українську соцмережу Ukrainians

Найпопулярніші онлайн-активності: пошукові системи (91%), соціальні мережі (83%) і перегляд відео онлайн (84%).

66% населення України віком від 16 років користується інтернетом. У світі ця кількість - 82%.

Автор: ukraine.googleblog.
 

Найактивніші українські користувачі віком 25-34 (27%) і 35-44 років і (23%). Найчастіше українці для доступу до інтернету використовують смартфон - 41%. 34% користуються ноутбуками, близько 7% смарт-ТБ.

Автор: ukraine.googleblog.
 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Повідомили, де на Землі не користуються інтернетом

Зараз на одного українця припадає 1,4 підключеного до Інтернету пристрою, йдеться у досліджені. При цьому на одного українського користувача віком від 16 до 44 років припадає вже 2 і більше пристроїв з доступом до мережі.

Під час дослідження Connected Consumer Study соціологи опитали респондентів з понад 63-х країн світу. В Україні дослідження проводилося в період від 1 квітня до 30 червня 2017 року у форматі персонального інтерв'ю. Вибірка - 1 тис. респондентів віком 16+.

Україна опинилася у "білій зоні" інтернет-свободи. У нас регулюють лише торренти. Крім України, обмеження користування торрентами діють у 31 європейській країні. В Африці найбільше заборон діє у Сомалі. Влада цієї країни регулює практично увесь контент в інтернеті. Північна Корея - найзакритіша країна в Азії. Там заборонена порнографія, соціальні мережі, торренти та політичні медіа. У Північні Америці заборона на торрент діє в Канаді, Мексиці та США. На порнографію та політичні медіа - на Кубі.

Зараз ви читаєте новину «Що українці роблять в інтернеті - дослідження». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі