пʼятниця, 16 грудня 2016 15:26

Роботи матимуть "волохату" шкіру

Роботи матимуть "волохату" шкіру

Група американських вчених створила електрону шкіру з волосками для роботів. Нова розробка дозволить поліпшити роботу датчиків.

Вчені розмістили на "шкірі" безліч штучних волосків зі скляним покриттям. Це дозволило в рази збільшити чутливість датчиків. Робот може відчувати, наприклад, коли на нього сідають комахи. Завдяки такому покриттю може відчувати силу тертя при захопленні предметів і змінювати зусилля, з яким він їх стискає, передає GoGetNews.

До цього сенсори не дозволяли повною мірою зімітувати дотик людини. Роботи і протези не здатні, наприклад, відчути легкий вітер або інші ледве відчутні явища. Тому фахівці розробили "шкіру" для роботів, здатну відчути найменший дотик.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вчені знайшли спосіб повернути рухливість паралізованій руці

Група спеціалістів Корнельського університету США продемонстрували робота з чутливою рукою для обмацування помідорів. Він здатний максимально точно відчувати щільність предметів, а також акуратно брати і стискати предмети.

Нещодавно науковці створили еластичну шкіру, яка, за рахунок електронних датчиків, здатна відчувати перепади температури, зміни вологості повітря, контролювати рівень кисню в крові. Шкіра має електронні волоски. Фахівці стверджують, що еластична штучна шкіра може покрити близько 95% тіла людини, а користувач самостійно задає, які з рецепторів йому знадобляться в подальшому.

Зараз ви читаєте новину «Роботи матимуть "волохату" шкіру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі