вівторок, 15 травня 2018 10:50

Показали вертоліт, який полетить на Марс

Показали вертоліт, який полетить на Марс
Mars Helicopter полетить на Марс через 2 роки. Фото: nasa.

Американське аерокосмічне агентство NASA показало вертоліт, який через 2 роки відправитися на Марс.

Вертоліт назвали Mars Helicopter. Він стане першим дроном, який зможе літати в атмосфері іншої планети, повідомляє expert.ua.

Вага вертольоту - 1,8 кг. Його оснастили сонячними батареями і системою підігріву. Пристрій має подвійний гвинт. Завдяки цьому Mars Helicopter вдесятеро перевищує швидкість земних вертольотів.

Літальний апарат використовуватимуть для досягнення точок на Марсі, куди не зможе дістатися марсохід. Він проводитиме геологічну розвідку місцевості, шукатиме сліди життя і виявлятиме потенційні загрози для життя астронавтів. Вони у майбутньому висадяться на поверхню планети.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали точну дату відправлення міжнародної місії на Марс

Mars Helicopter разом із новим марсоходом Mars-2020 відправлять на Марс через 2 роки за допомогою ракети-носія "Атлас-5".

Інженери американського космічного агентства NASA почали створення нового Mars-2020. Довжина Mars-2020 - 3 м. Завширшки - 2,7 м. Висота - 2,2 м. Вага пристрою - 1 тис. кг. Збирають марсохід у лабораторії реактивного руху в Пасадені, що в американському штаті Каліфорнія. Деталі для пристрою замовляли в Іспанії, Франції і Норвегії.

Зараз ви читаєте новину «Показали вертоліт, який полетить на Марс». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі