середа, 19 грудня 2018 11:26

Маск відкрив швидкісний тунель під землею

Маск відкрив швидкісний тунель під землею
Тунель не буде прототипом метро. Фото: twitter.com/boringcompany

Американський мільярдер Ілон Маск відкрив швидкісний тунель під Лос-Анджелесом.

Тунель презентували напередодні, пише interfax.

VIP-гості опустилися під землю на глибину 9 м ліфтом. Після завершення спуску вузький тунель із червоного став зеленим. Авто компанії рушило зі швидкість 65 км/год. Згодом її збільшать до 241 км. Tesla подолала 1,5 км за 3 хв. Стільки часу авто виїжджало на поверхню. Власник SpaceX і Tesla назвав подорож "епічною".

"Я подумав: "Ця штука працює!" - заявив він. За словами Маска, у майбутньому тунелі стануть "гладкими". Нерівності прототипу пов'язані з асфальтоукладачем.

Тунель не буде прототипом метро. Виглядатиме, як швидкісне шосе. Ним зможуть користатися пішоходи і велосипедисти.

Така система розвантажить рух вулицями міста. Їздити ними зможуть електромобілі будь-яких виробників. Варто лише оснастити машини спеціальними колесами. Вони висуватимуться в тунелі перпендикулярно основним. Їхня вартість становитиме близько $200-300.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ілон Маск запустив 64 супутника за раз

Тунелі будуть схожі, швидше за все, на швидкісне шосе, ніж метро, зазначає Маск. Проте він не виключає можливість, що ними також зможуть скористатися пішоходи і велосипедисти.

Американська компанія Tesla вимагає понад 4654 млн грн ($167 млн) компенсації від колишнього співробітника. Інженер Мартін Тріпп незаконно використовував закриті дані компанії.

Зараз ви читаєте новину «Маск відкрив швидкісний тунель під землею». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі