пʼятниця, 26 жовтня 2018 16:03

Літає тихо: показали, як виглядає повітряне таксі

  Таксі майбутнього. Фото: Volocopter
Таксі майбутнього. Фото: Volocopter

У Сингаупурі компанія Volocopter випробує свої електричні повітряні таксі у вертикальному зльоті. Випробування планують провести у другій половині 2019-го.

Льотні випробування покликані підтвердити здатність транспортних засобів працювати у міському середовищі Сінгапуру. На додаток до льотних випробувань Volocopter буде створювати у Сінгапурі фірму з проектування та розробки продуктів для підтримки своїх таксі.

Компанія вже отримала схвалення від місцевої влади. Також планує укласти партнерство з місцевими будівельними та іншими компаніями для організації сервісу аеротаксі.

Випробування підтримуються Міністерством транспорту країни, Управлінням цивільної авіації Сінгапуру та Радою економічного розвитку.

"Є можливість для повітряних таксі змінити мобільність і логістику в міських містах. Volocopter знаходиться на передньому краї таких інноваційних технологій в авіаційній промисловості. Компанія CAAS рада співпрацювати з Volocopter, аби вивчити технічні можливості та розробити відповідні оперативні керівні принципи для полегшення випробувань у Сінгапурі", - сказав керівник CAAS Хо Юен Санг, передає офіційний сайт Volocopter.

Транспорт від Volocopter - безшумні електричні літаки, які злітають і приземляються вертикально. Нагадують вертоліт за зовнішнім виглядом, але засновані на технології безпілотних літальних апаратів і можуть літати з 2 людьми на відстані 30 км. Volocopter розроблений спеціально для внутрішніх міських польотів. Апарат літає настільки тихо, що при висоті польоту 100 м його майже не чути.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Google стало легше затирати свої сліди

В Ірпені на Київщині поліцейський дрон знайшов 300 кущів коноплі. Їхній власник - 41-річний киянин - саме поливав і підв'язував врожай, коли на місце прибули правоохоронці.

Зараз ви читаєте новину «Літає тихо: показали, як виглядає повітряне таксі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі