четвер, 08 червня 2017 07:32

Google успішно випробував літаючу вітряну електростанцію

Google успішно випробував літаючу вітряну електростанцію
Makani Power розробляє вітрогенератор, форм-фактор якого відповідає кордовому планеру. Фото: mediasapiens

Makani Power від Google розробляє вітрогенератор, форм-фактор якого відповідає кордовому планеру.

Він буде підніматися на висоту до 305 м з порівняно стабільною швидкістю вітру і з'єднуватися з землею спеціальним тросом.

Всього при розмаху крила 25,9 м апарат оснастять 8-ма генераторами, які будуть підключені до восьми 2,3-метровим пропелер.

Після підйому на задану висоту він буде кружляти над точкою прив'язки. Про це повідомляє Aviation Week.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Представили ОС Apple watchOS 4 з новими циферблатами і фітнес-можливостями

Концепцію прив'язних безпілотних вітрогенераторів реалізують і інші компанії. Навесні 2016 року стало відомо, що аналогічним проектом займається нідерландська Ampyx Power. Згідно з планом, електростанції представлять собою платформи, до яких за допомогою висувного троса будуть приєднуватися безпілотники.

З ростом швидкості вітру літальні апарати будуть підніматися в повітря, набираючи висоту в міру посилення повітряних потоків. Потім вони будуть описувати вісімку або облітати точку прив'язки по колу, знижуючись і знову піднімаючись за рахунок натягу троса. Прототип системи компанія має намір представити в 2018 році.

Makani Power була заснована в 2006 році, в травні 2013 року її придбала Google, яка включила організацію до складу дослідницького підрозділу Google X. Розробка літаючого вітрогенератора ведеться за підтримки порівняно нового (сформовано в 2009 році) Агентства передових досліджень в галузі енергетики (ARPA-E ) Міністерства енергетики США.

Зараз ви читаєте новину «Google успішно випробував літаючу вітряну електростанцію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі