четвер, 25 жовтня 2018 15:00

Google присвятив зворушливий дудл творцю Бембі

Google присвятив зворушливий дудл творцю Бембі
Тайрус Вонґ народився 25 жовтня 1910 року в місті Тайшан у китайській провінції Гуандун. ФОТО: YouTube

Сьогоднішній дудл Google присвятив 108-річчю від дня народження азіатсько-американського художника та мультиплікатора Тайруса Вонґа.

У 1938-1941-х Вонґ працював у компанії Disney. Він створив ескізи, які сподобались особисто керівнику студії Волту Диснею та стали основою мультфільму про оленятко Бембі (1942). 2001-го Вонґу присудили премію "Легенди Диснею" за вагомий внесок в історію компанії. Режисерка Памела Том зняла про нього документальний фільм "Тайрус" 2015-го.

Чоловік помер 30 грудня 2016-го у віці 106 років.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Google здивував святковим дудлом

До своєї 20 річниці Google показав найпопулярніші запити користувачів за 20 років: "Як зав'язати краватку", "Який спорт найпопулярніший у світі", "Що таке геном людини", "Зараз високосний рік", "Як танцювати", "Плутон - це планета чи ні", "Кішки в посуді", "Що таке великий адронний коллайдер", "Переклад слова любов", "Календар майя", "Що таке селфі", "Покажи картинки з милими звірятами".

Зараз ви читаєте новину «Google присвятив зворушливий дудл творцю Бембі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі