понеділок, 09 вересня 2019 15:03

Електрику хочуть видобувати на рибних фермах

Електрику хочуть видобувати на рибних фермах
Вчені пропонують генерувати електрику на рибних фермах. Фото: з відкритих джерел

Вчені пропонують генерувати електрику на рибних фермах. Німецькі інженери розробили проект "подвійного використання землі". Сонячні панелі хочуть встановити на фермах по вирощуванню риби та креветок.

Експерти Інституту сонячних енергетичних систем Фраунхофера, вважають, що об'єднання сонячної енергетики і потужностей агропромислових комплексів дозволить збільшити ефективність використання території на 40%.

Проектом інституту, під кодовою назвою SHRIMPS, пропонують створити, в дельті в'єтнамської річки Меконг, мережу комерційних водойм з вирощування креветок, накритих сонячними панелями.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Марсі зійшла лавина

Ферми з розведення риб і креветок накривають куполами з міркувань екологічної та санітарної безпеки. Так створюють своєрідні "теплиці", що захищають місце від хвороб, які переносяться тварини, зокрема птахи. Зараз інженери Fraunhofer ISE пропонують оснастити ці куполи сонячними панелями.

Згідно з розрахунками, сонячна електростанція потужністю 1МВт на креветочній фермі дозволить зменшити викид СО2 на 15 тисяч тонн на рік і скоротить споживання води на 75%.

Монтаж сонячних панелей, що генерують енергію над аграрними об'єктами відомий, щонайменше, з минулого століття. Називають це агрофотовольтаікою. Про це повідомили на obozrevatel.com.

Закон про SIM-картки за паспортами і "телефони в базі" відкликали на доопрацювання

Зараз ви читаєте новину «Електрику хочуть видобувати на рибних фермах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі