понеділок, 23 жовтня 2017 10:45

Для велосипедистів відкрили незвичайний міст

У місті Гемерт, що у Нідерландах, відкрили міст, надрукований на 3D-принтері. Його спроектували інженери з Технічного університету Ейдховен і будівельної компанії BAM Infra. Конструкція поєднала дві дороги над невеликим струмком, нею їздитимуть велосипедисти.

Автор: Bam Infra
  Надрукований на принтері міст встановили нідерландці
Надрукований на принтері міст встановили нідерландці

Міст виготовляли протягом 3 місяців. Він складається з 800 шарів спресованого залізобетону. Довжиною він — 8 м., а товщиною — 0,9 м, повідомляють journalist.today

"Одна з переваг друкованих мостів у порівняні зі звичайною технікою — економія бетону. Також після складання такого мосту залишається значно менше виробничих відходів та сміття", - заявив представник технологічного університету Ейндховена.

Будівельники переконують, що міст може витримати вагу в 5 т. Термін експлуатації конструкції - 30 років.

Автор: Bam Infra
  Мостом, який надрукували на 3d-принтері, їздитимуть велосипедисти
Мостом, який надрукували на 3d-принтері, їздитимуть велосипедисти

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 16-річний студент друкував гроші на принтері

Міст побудували у рамках проекту Noord-Om. Він націлений на використання передових технологій у будівництві.

Компанія Boeing запатентувала нову технологію 3D-друку, що дозволяє створювати предмети в умовах магнітної левітації. З патентом можна ознайомитися на сайті freepatentsonline. Нова технологія заснована на одночасній роботі декількох 3D-принтерів. Принтери розташовуються навколо тієї точки простору, куди подається перша порція матеріалу для створення основи майбутнього предмета. В якості матеріалу для друку використовується надпровідник, який при сильному охолодженні починає левітувати, утримуючись у магнітному полі. Принтери по черзі наносять нові шари на основу, при цьому система детекторів і контролерів відстежує і регулює положення предмета в просторі.

Зараз ви читаєте новину «Для велосипедистів відкрили незвичайний міст». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі