пʼятниця, 27 січня 2017 14:30

Як продовжити вік пральної машини - поради фахівця

Як продовжити вік пральної машини - поради фахівця

Більшість приладів починають неправильно працювати через неправильний догляд. Якщо пральною машиною правильно користуватися, то вона прослужить понад 10 років, кажуть майстри.

"Важливо пральну машину не перевантажувати й не ганяти майже порожньою. Електродвигун і підшипники барабану для прання розраховані на навантаження. Якщо воно дуже мале або велике, підшипники зношуються удвічі швидше. Пралка починає сильно гудіти й вібрувати. Як наслідок, зіскакує або рветься пасок, що передає привід із двигуна на барабан", - розповідає Gazeta.ua майстер з ремонту пральних машин Володимир Калетник.

Якщо модель розрахована на 5 кг - не слід завантажувати у пралку більше 4 кг. Допоможе у зважуванні одягу - кантер.

У спеціальному мішку варто прати жіночі бюстгальтери та одяг з ґудзиками.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як очистити праску - поради фахівця

"Дрібні металеві чи пластикові деталі можуть відпадати і псують гумове ущільнення навколо барабану. Вони також забивають протоки для зливу води", - каже спеціаліст.

Після кожного прання машину варто провітрювати добу, аби у ній не розводити грибок. Майстер радить перекривати кран постачання води до пралки, аби не навантажувати її клапан. У пристроїв, старших 5 років, його може прорвати.

На ринку техніки вартість на машину-автомат у середньому починається від 4 тис. грн.

Зараз ви читаєте новину «Як продовжити вік пральної машини - поради фахівця». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі