неділя, 26 березня 2017 14:34

18 років тому комп'ютерні віруси почали надсилати електронкою

18 років тому комп'ютерні віруси почали надсилати електронкою
Клавіатура Фото - fresher

18 років тому, 26 березня 1999 року, комп'ютерний вірус Melissa викликав епідемію світового масштабу. Він вразив десятки тисяч комп'ютерів і завдав шкоди на $80 млн.

Вірус вразив 13 вузлових Інтернет-серверів, що забезпечують працездатність Всесвітньої мережі.

Він став першим шкідливим кодом, що розповсюджується за допомогою електронної пошти.

Після того, як користувач відкривав цей файл, вірус розсилав себе за першими 50 адресами з адресної книги поштової програми Microsoft Outlook. Він не завдавав ніякої шкоди самому комп'ютеру, але породжував лавину нових листів, і через перевантаження виходили з ладу корпоративні сервери.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Український ґаджет збереже таємницю переговорів

Через тиждень після початку епідемії поліція Нью-Джерсі в США і агенти ФБР вирахували, що вірус випустили з адреси онлайнової служби AOL. Адреса належала18 років тому компютерні вірусти почали надсилати електронкою 33-річному Девіду Сміту. Він зізнався в тому, що саме він створив вірус Melissa.

Автора вірусу Melissa посадили на 20 місяців. Потім Сміт був випущений під заставу в $100 тис. Слухання справи переносилися, і обвинувачі тепер мовчать. Мовчать також сам Джим Сміт і його адвокат.

Британські вчені з Університету Кента з'ясували, що використання GPS-навігатора знижує активність мозку, "відключаючи" ті його функції, які відповідають за орієнтацію в просторі.

Зараз ви читаєте новину «18 років тому комп'ютерні віруси почали надсилати електронкою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі