четвер, 13 листопада 2008 09:36

Знайдений засіб від атипової пневмонії

Учені виявили два види молекул, які зупиняють розмноження вірусу атипової пневмонії, що допоможе створити ліки від цієї небезпечної хвороби, мовиться в статті, опублікованій американськими ученими в журналі Proceedings of the National Academy of Sciences.

Атипова пневмонія - важке респіраторне захворювання, рівень смертності при якому досягає 10%. Перший випадок цього захворювання був зафіксований в листопаді 2002 року в китайській провінції Гуандун.

"Спалах атипової пневмонії в 2003 році привів до сотень смертей. Хоча зараз розповсюдження захворювання зупинене, воно може повернутися. І до цих пір не існує ліків від цієї небезпечної хвороби", - стверджує керівник дослідження доктор Аран Гош (ArunGhosh), слова якого наводяться в повідомленні університету Пердью.

У новому дослідженні учені перевірили 50 тисяч різних речовин на здатність зупиняти розмноження вірусу атипової пневмонії і виявили, що два з них володіють цією властивістю.

"Ми виявили два компоненти, які пригнічують розмноження вірусу. На їх основі можна розробити препарат для ефективного лікування атипової пневмонії", - затверджує доктор Гош.

Поки дослідження знаходяться на стадії лабораторних випробувань. До появи ліків повинно пройти декілька років, протягом яких будуть проведені клінічні випробування препарату, повідомляє РІА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «Знайдений засіб від атипової пневмонії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі