вівторок, 09 вересня 2008 15:30

Зізнання в коханні збільшує шанси на взаємність

Зізнання в коханні збільшує шанси на взаємність

Відкрите зізнання людині, що вона вам подобається, збільшує ймовірність того, що в її очах ви станете більш привабливі, стверджують вчені. Такого ж ефекту, за словами психолога Бена Джонса з Абердинського університету, можна домогтися, дивлячись людям прямо в очі й посміхаючись.

У проведеному ним дослідженні, метою якого було з"ясувати, які зовнішні сигнали допомагають домогтися взаємності, взяли участь 230 осіб. Стаття за результатами дослідження буде опублікована в журналі Psychologіcal Scіence. Автори також представлять свої висновки на фестивалі науки в Ліверпулі.

Як вважає Бен Джонс, його дослідження дасть можливість самотнім людям не витрачати час на відносини з людьми, які в них явно не зацікавлені.

Учасникам дослідження показували фотографії людей з різними виразами обличчя й просили оцінити, наскільки вони виглядають привабливими для них. У більшості випадків, за оцінками випробуваних, привабливими називалися обличчя людей, які дивилися прямо й посміхалися. Такий результат, за словами психолога з університету Дарема Лінди Бутройд, не дивний.

"Нам подобається, коли привабливі люди ставляться до нас позитивно, і ми, зважаючи на все, зрештою, сходимося із людьми, які, за нашими оцінками, здаються нам привабливими", - сказала Лінда Бутройд, повідомляє Освiтнiй портал

Зараз ви читаєте новину «Зізнання в коханні збільшує шанси на взаємність». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі