середа, 22 серпня 2012 17:02

Житель Тернопільщини зробив власні Ейфелеву вежу та Кельнський собор
16

Собор Василя Блаженного
Фото: Фото: Олена Дзік
МДУ ім. Ломоносова

28-річний Володимир Кріса із села Великі Гаї Тернопільського району змайстрував ціле містечко із паперу. Серед його макетів є, зокрема, Ейфелева вежа, Кельнський собор, замок Нойшванштайн, а ще залізниця із потягами та великим вокзалом . І це ще не повний перелік відомих споруд, відтворених  хлопцем.

Як розповів Gazeta.ua сам Володимир Кріса, макетами захопився два роки тому.

"Моделювання – це лише одне із моїх хобі. Я люблю залізницю. Мене з дитинства називали ходячою енциклопедією. Добре знаю географію та астрономію. А тут захотілося проявити один зі своїх талантів – бо того, що в голові, ніхто не бачить.  Спочатку зробив один поїзд, потім другий.  Вдалося. Задумав відтворити колію і станцію, вокзал, електричні опори. Так виникла ідея створити щось грандіозне, що і на виставці можна було би показати", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гіперреалістичні картини художник-аматор випалює по дереву

Хлопець не має інженерної освіти та ніде не подорожував.

"Ще учнем я був у Словаччині на колоквіумі.  Ніде не подорожував, тому цікаво було відтворити відомі споруди. Дуже хочу побачити їх у реальності. Деякі витинанки знайшов в інтернеті, деякі зробив сам. Малював у фотошопі, роздрукував на принтері, а далі вже вирізав і клеїв усі деталі звичайним "ПВА". Прикидав масштаб, щоб було  якомога реалістичніше.  Було дуже захопливо відчути себе інженером-конструктором. Додавав і багато своєї фантазії. Так, із будівлі Московського держуніверситету імені Ломоносова зробив вокзал. У нас у Великих Гаях вокзалу нема, а в мене –  є. Крім назви, ще й тризуб і емблему села на ньому почепив", - зазначив Кріса.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Киянин плаває на веломобілях по Дніпру

Поїзди у його містечку – радянські, а от собори усі закордонні.

"У Радянському союзі були найпотужніші потяги. Тому і робив наші локомотиви. Навіть їздив фотографувати поїзди, щоб виглядали, як справжні, - пояснив Володимир. - А собори готичні дуже подобаються. Отож взявся за іспанську Саграду Фамілію і Кельнський собор. Хоч маю і московський храм Василія Блаженного. У світі важко знайти в одному місці і потужну техніку і красиві будівлі, а в мене на макеті все є. Містечко ніяк не називав. Нехай буде Великі Гаї Володимира Кріси".

Зараз ви читаєте новину «Житель Тернопільщини зробив власні Ейфелеву вежу та Кельнський собор». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі