вівторок, 29 липня 2008 16:45

Забобонні люди живуть довше - учені

Як з"ясувала нещодавно група дослідників з Лондонського університету (Велика Британія) під керівництвом доктора Стеллі Мак-Гуайр, марновірство й віра в різні прикмети продовжує людям життя.

Вивчаючи й систематизуючи переконання 5460 співвітчизників у різних містах країни з травня 2004 року, вчені виявили, що 93% людей у віці 80 і більше років стверджують, що протягом життя уважно ставилися до прикмет, сновидінь та пророкувань, або, принаймні, хоча б одній прикметі вірили беззастережно.

Серед людей старше 90 років таких вже 97%. Доктор Мак-Гуайр не поспішає списувати це на те, що люди похилого віку просто втратили розум.

"У цьому є своя логіка, - стверджує вона, - прикмети, можливо, змушують людей бути більш обережними, ретельно обмірковувати свої дії, спокійніше ставитися до ймовірності можливої невдачі, і, таким чином, захищають їх від стресу й від почуття провини за незадовільний результат. Крім того, віра стародавнім повір"ям у якійсь мірі систематизує життя".

Думку доктора Мак-Гуайр побічно підтверджує статистика: найбільше британських довгожителів проживають в Уельсі та Шотландії. Там же перебуває й найбільша кількість марновірних людей, повідомляє Подробности

Зараз ви читаєте новину «Забобонні люди живуть довше - учені». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі