неділя, 09 листопада 2008 14:03

Встановлені межі ідеального сну

Встановлені межі ідеального сну
Люди, які сплять менше шести годин на добу або більше дев"яти, з великою часткою ймовірністі будуть страждати ожирінням. Таким чином, ідеальний сон для людини - 7-8 годин, свідчать дані нового дослідження, проведеного на замовлення уряду США.

Це найбільш масштабне дослідження, що показує зв"язок між нерегулярним сном і ожирінням.

Дослідження також пов"язує пристрасть до куріння з нестачею сну, а слабку фізичну активність - із вживанням алкоголю.

Вчені дійшли до висновку, що ожиріння та інші проблеми зі здоров"ям частіше виникають у тих, хто не має повноцінного сну, говорить доктор Рон Крамер, лікар з Колорадо, представник Американської академії лікувального сну.

"Ці дані об"єднують всі показання та свідчать про те, що шкодить здоров"ю як надмірний сон, так і нестача сну", - зазначає Крамер.

Висновки фахівців засновані на обстеженні 87.000 дорослих громадян США з 2004 по 2006 роки. Воно проводилося Національним центром статистики в області охорони здоров"я, який є підрозділом Центру з контролю і профілактики захворювань.

У ході аналізу не приймалися до уваги інші фактори, такі як депресія, яка може викликати переїдання, куріння, безсоння, і інші проблеми, повідомляє Не Болей.
Зараз ви читаєте новину «Встановлені межі ідеального сну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі