пʼятниця, 29 серпня 2008 08:21

Водорості зупиняють розвиток раку

Водорості зупиняють розвиток раку
Вчені DukeUniversity та Університету Флоріди (США) ідентифікували в морських водоростях склад, який здатний зупинити ріст злоякісних клітин пухлини. Антиракові властивості були знайдені в молекулі ларгазол з синьо-зелених морських рослин.

Лабораторні випробування довели, що ларгазол перешкоджав росту ракових клітин, не викликаючи які-небудь побічні ефекти на нормальні тканини організму.

Проте поки ученим вдалося ізолювати з водоростей лише один міліграм речовини, причому в штучних умовах його було дуже важко виростити. Надалі дослідникам належить розвинути швидший і продуктивніший синтетичний метод, щоб застосовувати ларгазол для клінічних розробок.

Онкологи виявили три ключові стандартні блоки в кільцевій молекулярній структурі ларгазола і визначили його біологічну активність.

Ларгазол був подібний до іншої молекули під назвою Fk228, яка зупиняє генетичні ферменти, що сприять формуванню ракової пухлини.

Встановлена молекула, як і Fk228, пригнічувала пошкодження Т-клітин і розвиток ракиу

За матеріалами: АМІ-ТААС.

Зараз ви читаєте новину «Водорості зупиняють розвиток раку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі