понеділок, 14 листопада 2011 18:07

Видавець випустив "божевільний" календар - із зображеннями психлікарень
7

Фото: Фото: newsteam.co.uk

Британський видавець створив у прямому сенсі слова божевільний календар - із зображеннями сумно відомих у країні будинків для душевнохворих.

2012 рік починається з січневої ілюстрації Бетлемської королівської лікарні Лондона (також відомої як "Бедлам"), де лікувалася мати Чарлі Чапліна Ханна. А, приміром, липень представляє психіатрична лікарня Кейн-Хілл, де побували брати Девіда Боуї і актора Майкла Кейна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 'Пацієнтів психлікарні вчать голосувати за Партію регіонів

Божевільна ідея випустити такий календар прийшла в голову Кевіну Бересфорду, який раніше вже робив не менш епатажні проекти: календарі з британськими в'язницями, збитими на дорозі тваринами і т. д. "Щоб купувати мою продукцію, треба самому бути трохи не сповна розуму, тому в мене ніколи не буває проблем з клієнтами", - говорить він.

Незважаючи на специфічну тематику календаря, Бересфорд каже, що йому було дуже цікаво покопатися в історії лікарень і виявити захоплюючі факти про кожну з них.

Під час свого дослідження він, наприклад, дізнався про те, що на початку ХIХ століття лікарі Хортонского госпіталю для божевільних в графстві Суррей (ілюстрація вересня) прищеплювали пацієнтів вірусом малярії, намагаючись вилікувати їх від інших хвороб.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 112-річний Френк Келловей півжиття малює у психлікарні

Але найжахливішу репутацію, як виявилося, здобула Вустерська божевільня, також відома як лікарня Поуік. "Я думаю, що Поуік була однією з найгірших лікарень у всій Британії. Там лікарі накачували пацієнтів ЛСД аж до 1970-х років", - сказав Бересфорд. Він також додав, що багато будівель лікарень досі виглядають досить моторошними і всередині, й зовні, незважаючи на те, що майже всі вони вже давно не використовуються за призначенням.

Календар, який можна придбати за 8,50 ?, поступив у продаж два тижні тому.

Зараз ви читаєте новину «Видавець випустив "божевільний" календар - із зображеннями психлікарень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі