четвер, 24 квітня 2008 20:09

Від чого з"являється свербіж та як його лікувати

Що робити, якщо свербить певна ділянка тіла? До того ж у тому місці спостерігається ущільнення та поява темних обрисів. Що це - вікові зміни чи серйозна хвороба?

Найімовірніше, йдеться про обмежений нейродерміт. Це захворювання шкіри зустрічається у людей зрілого віку. Сама назва "нейродерміт" говорить про те, що хвороба пов`язана із станом нервової системи. Вона виникає на тлі стресів або тривалих психоемоційних перевантажень.

Свербіння – це перший симптом обмеженого нейродерміту. Спочатку на шкірі не немає ніяких змін. Потім з`являється специфічний осередок ураження, який має три зони: центральну, середню і периферичну. У центрі вогнища – виражене потовщення шкіри з підкресленим малюнком. У середній зоні множинні вузликові висипання, а по периферії видно гіперпігментація і окремі вузликові висипання, червонуваті або нормального для шкіри кольору.

Захворювання дуже важко піддається лікуванню, оскільки в його основі лежать психологічні чинники, які важко виключити з життя людини. Зазвичай призначаються препарати загальної заспокійливої дії і зовнішні засоби. Призначають і різні фізіотерапевтичні процедури, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Від чого з"являється свербіж та як його лікувати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі