неділя, 31 серпня 2008 16:50

Від чого залежить освіта дитини

Британські дослідники з"ясували, які чинники сприяють успіхам школярів в математиці. Результати тривалого дослідження британських учених довели, що значною мірою успішність дитини, особливо в математиці, залежать від рівня освіти його матері і умов навчання вдома, повідомляє Бі-бі-сі.

Дослідження проводила група учених під керівництвом професора Едварда Мелх"юіша (Edward Melhuish) з університету Біркбек в Лондоні. Академіки спостерігали за успіхами англійських дітей від чотирьох до десяти років, враховуючи такі чинники, як стать, дохід і професія батьків.

Крім того, дослідники оцінювали створені для дітей умов вчення вдома. Вони опитували батьків, як часто вони займаються зі своїми дітьми – чи читають вони з ними книги, заучують вірші і чи грають в розвиваючі ігри.

Результати показали важливість таких чинників, як умови вчення вдома, ефективність дошкільної освіти і навчання в молодших класах. При цьому, за словами Мелхьюїша, "успішність матері дитини грає найголовнішу роль".
Зараз ви читаєте новину «Від чого залежить освіта дитини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі