четвер, 26 січня 2012 13:03

Ватикан назвав несплату податків гріхом

Ватикан назвав несплату податків гріхом

Італійський кардинал Анджело Баньяско назвав несплату податків гріхом і закликав співгромадян активно боротися з неплатниками.

Кардинал Анджело Баньяско, який очолює італійську єпископську конференцію, недвозначно заявив, що ухилення від податків є гріхом. Він закликав до "серйозної, ефективної та невтомної" боротьби проти податкових ухильників, повідомляє газета Guardian.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ватикан заявив, що буде хрестити інопланетян

Зауваження кардинала виявилися дуже доречними для уряду Маріо Монті, який розпочав активну боротьбу з неплатниками податків. За допомогою цих заходів уряд сподівається ліквідувати бюджетний дефіцит Італії та почати погашення державного боргу, який досяг вже 1,9 трильйона євро.

Тим часом серед тих, кого часто звинувачують у прагненні ухилитися від сплати податків, перебуває і сама католицька церква. Завдяки пільгам, наданим законом 1982 року, церква звільнена від сплати податку на своє велике майно. Ця та інші податкові пільги Ватикану вже були предметом розслідування зі сторони Європейської комісії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ватикан запропонував свій варіант виходу Європи з кризи

Сильвіо Берлусконі, попередник Монті на посту прем'єра, на тлі численних секс-скандалів навколо свого імені прагнув зберегти підтримку церкви і не торкався питання скасування пільг. Однак у нинішнього глави уряду в цьому плані розв'язані руки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Екзорцист Ватикану назвав йогу сатанізмом

Не виключено, що будь-які угоди щодо цього вже готуються і заяви Баньяско відображають прагнення італійського уряду випередити загрозу з боку Брюсселя.

Зараз ви читаєте новину «Ватикан назвав несплату податків гріхом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі