вівторок, 03 квітня 2012 16:32

В очікуванні катастрофи: іспанський художник зобразив "готовність" людей до змін у кліматі
12

Фото: Фото: Isaac Cordal

Постійні залякування екологів та науковців про наслідки глобального потепління та швидке настання нового потопу або льодовикового періоду тримають усе населення планети у постійній напрузі. Повз цей феномен "ступору" під час небезпеки не змогли пройти митці.

Так художник Айзек Кордал відобразив світ у серії своїх трохи моторошних інсталяцій Waiting for climate change.

Тут художник зобразив людей, які швидко йдуть під воду, зненацька опинившись у безпорадному становищі, а деякі - навпаки - "підготовлені": вони живуть на спеціальних стовпах, тримаючи при собі надувні кола та качечки, щоб, у будь-якому разі, лишитись на плаву. Якщо придивитися до роботи пильніше - можна побачити, що всі вони, навіть гинучи, міцно тримають в руках "найнеобхідніші" атрибути сучасного життя: мобільні телефони або робочі кейси.

Для інсталяції художник використав усього декілька людських фігурок не більше 25 сантиметрів заввишки, при цьому розміщені вони так, що видаються справжніми повнорозмірними копіями людей.

Інсталяція покликана зобразити реакцію людей на масову поінформованість: всі знають про зміни в кліматі, але лишаються бездіяльними до останнього моменту перед катастрофою.

Зараз ви читаєте новину «В очікуванні катастрофи: іспанський художник зобразив "готовність" людей до змін у кліматі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі