середа, 20 жовтня 2010 10:28

В Антарктиді знайшли скам'янілості черепахи віком 45 млн років

В Антарктиді знайшли скам'янілості черепахи віком 45 млн років

Група аргентинських учених виявила в Антарктиді скам'янілість стародавньої черепахи, яка жила 45 мільйонів років тому.

Учені з аргентинського Інституту Антарктиди знайшли дві кістки під час експедиції на території формації Ла-Месета на острові Сеймур.

Учені поки не змогли встановити, до якого виду належать кістки. Згідно з результатами експертизи, черепаха жила 45 мільйонів років тому в еоценову епоху.

"Виявлена скам'янілість свідчить про те, що в епоху еоцену в Антарктиді було дуже багато видів черепах", - заявив один з керівників експедиції Марсело де ла Фуете з аргентинського Музею природознавства.

Учені сподіваються, що вивчення скам'янілостей дасть змогу краще зрозуміти, який клімат був в Антарктиді 45 мільйонів років тому. За словами Феуто, під час еоценової епохи Антарктида ще була з'єднана з Австралією, а клімат тут був набагато тепліше.

Нагадаємо, наразі вважається, що клімат 40-50 мільйонів років тому в Антарктиді відповідав нинішньому північноафриканському, а похолодання почалося близько 15-19 мільйонів років тому. Поки точних причин цього явища встановити не вдалося.

Раніше повідомлялося, що на місці стоянки британської експедиції "Німрод" до Антарктиди 1908 року знайшли п'ять ящиків шотландського віскі та бренді. Пляшки пролежали під льодом, заховані під підлогою полярної бази, понад 100 років.

За матеріалами Inright, Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «В Антарктиді знайшли скам'янілості черепахи віком 45 млн років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі