вівторок, 20 серпня 2013 12:04

Увігнуті стіни та панорамна тераса з басейном — шикарний маєток в Лос-Анджелесі
11

Фото: Фото: Патрісія Паринеджаж

Завдяки старанням архітектора Бет Холден на білосніжній віллі, розташованій в Лос-Анджелесі, об'єдналися авангардна архітектура і продумана екологічна "начинка".

Відчуття, що знаходишся на іншій планеті, виникає вже біля стін будинку: фасад вілли Грінберг нагадує рельєфну топографічну карту - це поверхня з опуклостями і западинами.

Замовниця і фотограф Джилл Грінберг, запросила її перебудувати старе ранчо, причому ремонт в першу чергу повинен був стати екологічним.

До старої будівлі у формі букви Г архітектор прилаштувала другий флігель, так що тепер план вілли схожий на букву П, обидві ніжки якої звернені до долини Лос-Анджелеса. На сусідні вулиці виходить зовнішня майже глуха стіна - будинок стоїть практично по периметру ділянки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Продуманий дизайн і приголомшливі краєвиди - архітектурна перлина на узбережжі Криму

Вілла - відмінний приклад того, як екологічний пристрій будинку і його сучасна архітектура поєднуються і допомагають один одному: перший поверх трохи занурений вглиб, щоб тераса створювала тінь. Вбудовані меблі зроблені з сертифікованого дерева, підігрів підлоги забезпечується сонячними батареями, а вода з душу і пральної машини використовується для туалету.

Будинок загальною площею 1900 м ? надає масу можливостей насолоджуватися життям, приймати гостей і працювати.

Сонячне світло проникає в будинок через різноманітно розташовані отвори в даху і стінах. У результаті майже миттєво міняються освітлення і характер тіней в кімнаті.

Перший поверх використовують для прийому гостей. На білих диванах, зроблених на замовлення, легко можуть розміститися дві дюжини гостей, а вигнутий бар з кориана схожий на стійку гламурного готелю.

За кухонним островом - прозорі стіни, які можна розсовувати, так що простір вітальні, кухні і тераси біля басейну стає єдиним.

Зараз ви читаєте новину «Увігнуті стіни та панорамна тераса з басейном — шикарний маєток в Лос-Анджелесі ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі