середа, 17 травня 2006 19:21

Уподібнення Суперменові загрожує здоров"ю

Намагаючись скопіювати досконалу комплекцію іграшок-супергероїв, таких як Супермен, молоді люди ризикують заробити собі серйозні проблеми зі здоров"ям, стверджують американські дослідники.

Американський вчений Тімоті Бегхерст зі штату Техас заявив, що нереалістичний образ супергероїв робить свій внесок у поширення м"язової дісморфії. Вчений стверджує, що п"ятеро з цих супергероїв за останні 25 років пережили оновлення. І після цього у них розвинулися могутні м"язи.

Дисморфія - стан, при якому люди незадоволені своїм тілом і піддають себе виснажливим фізичним навантаженням. Також вони приймають такі препарати як стероїди анаболізму.

- Діти вчаться на іграшках, а іграшки – це віддзеркалювання суспільства. Коли ідеали і норми суспільства міняються, міняються й іграшки, – підкреслює Бегхерст.

Гаррісон Поуп, професор психіатрії Гарвардського університету, зауважує, що цей феномен є частиною суспільного неврозу. Через цей невроз у суспільстві поняття мужність і розвинені м"язи вирівнялися. На його думку, такий невроз поширюється через надмірну рекламу.

Техаські учені порівняли нинішню зовнішність іграшок Бетмен, Халк, Людина-Павук, Супермен і Рядовий Джо з тим, як вони виглядали чверть століття тому. І виявилося, що зараз вони виглядають набагато масивнішими. Обсяг грудей у Рядового Джо спочатку був 104 см, а зараз – 213 см, пише Amerika.Ru

Зараз ви читаєте новину «Уподібнення Суперменові загрожує здоров"ю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі