середа, 12 березня 2008 16:13

Учені з"ясували, скільки разів на день треба їсти

Учені з"ясували, скільки разів на день треба їсти

До сьогодні учені сперечалися про те, скільки разів і як часто потрібно їсти. Наукове дослідження показало, що корисно: їсти часто, але помалу або багато, але один раз в день.

У дослідженні брали участь люди середнього віку з нормальною вагою і неідеальним, але загалом нормальним станом здоров"я. Метою роботи було з"ясувати, як частота і об"єми їжі впливають на організм людини. Провели дослідження співробітники Центру вивчення харчування людини в Белтсвілі і їх колеги з Національного інституту вивчення процесів старіння в Балтіморі.

Для свого наукового експерименту учені відібрали декілька добровольців - і чоловіків, і жінок. Протягом восьми тижнів вони харчувалися по схемі "однин прийом їжі на день", потім ще вісім тижнів їли по три рази на добу. При цьому раціон був однаково збалансований в обох випадках, відмінність була тільки в розкладі. До того ж, учені ніяк не контролювали своїх випробовуваних, а тільки стежили за показниками їх здоров"я - щоб зрозуміти, наскільки людина психологічно пристосована до того або іншого розпорядку харчування.

Аналізи результатів показали, що варіант з одноразовим прийомом їжі підходить лише для дуже короткого проміжку часу. Тому що після тривалого сидіння на такому раціоні у випробовуваних сильно підскакував рівень холестерину, цукру в крові і піднімався тиск. При цьому триразове харчування таких результатів не давало, хоча містило рівно таку ж кількість поживних речовин, як одноразове.

Проте у одноразового харчування виявилася і одна дуже несподівана перевага. Ті, хто харчувався один раз на день, трохи схуднули, хоча отримували нормальну кількість жирів, білків і вуглеводів, повідомляє Science Daily. Отже, якщо хочете скинути вагу, не обмежуючи своїх гастрономічних пристрастей, можете посидіти на такій дієті декілька тижнів. Але не захоплюйтеся, існують і безпечніші способи позбавитися від зайвих кілограмів, повідомляє aif.ru.

Зараз ви читаєте новину «Учені з"ясували, скільки разів на день треба їсти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі