середа, 03 березня 2021 19:15

Учені створили тату, які світяться - можливості вражають

Учені створили тату, які світяться - можливості вражають
Такі татуювання переносяться на шкіру за принципом "переведення". Фото: Associated Press

Учені створили "розумні татуювання", які світяться. Вони можуть використовуватися, як медичні давачі або допомагати зберегти їжу свіжою.

Про це повідомив Advanced Electronic Materials, пише ТСН.

За словами вчених, таке татуювання світиться, коли спортсмен зневоднений або отримав сонячний опік. Їх також можна наносити на харчові продукти - татуювання сигналізуватиме, коли термін придатності закінчився.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Юлія Саніна зробила тату з обличчям Тіни Кароль

"В охороні здоров'я вони можуть випромінювати світло під час зміни стану пацієнта або їх потенційно можна було б комбінувати зі світлочутливою ​​терапією, наприклад, для націлювання на ракові клітини", - пишуть дослідники.

Татуювання переносяться на шкіру за принципом "переведення": малюнок наноситься на спеціальний папір, він наклеюється на шкіру і змочується водою.

Позбутися тату можна промивши його водою з милом. Татуювання не працюватимуть вічно: OLED-світлодіоди припиняють функціонувати після впливу повітря у відносно короткі терміни.

Прессекретарка президента Володимира Зеленського Юлія Мендель опублікувала світлини із фотосесії. На ній засвітила татуювання у вигляді скрипкового ключа і ноти.

Зараз ви читаєте новину «Учені створили тату, які світяться - можливості вражають». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі