пʼятниця, 12 листопада 2010 17:43

Учені створили москітів-мутантів, які знищують подібних собі

Учені створили москітів-мутантів, які знищують подібних собі

Вчені створили генетично змінених москітів для боротьби з лихоманкою Денге. Нещодавно комахи були випущені в природу, і вчені підводять перші підсумки. Вони оцінили перше тестування як цілком успішне.

До кінця шестимісячного випробування на ділянці в 16 гектар, де мешкала популяція природних москітів, кількість комах значно знизилася за рахунок впровадження штучно створених, пише Newsru.

За словами Анжели Гарріс з відділення з контролю і дослідження москітів на Карибських островах, це є доказом ефективності системи.

Нагадаємо, виведені самці москітів переносять змінений ген tTA, який передається при паруванні із самками. Потрапляючи в організм самки, ген не дозволяє личинкам нормально розвиватися, що призводить до їх передчасної смерті.

Всього за півроку польових досліджень вчені випустили 3,3 мільйона самців, які, до речі, не кусаються.

Зараз вчені спостерігають за тим, скільки знадобиться часу, щоб відновилася природна популяція москітів. Це дозволить визначити, яку кількість модифікованих самців буде потрібно випустити, щоб придушити природну популяцію. Ці розробки дуже важливі, беручи до уваги 50 мільйонів людей, які щорічно заражаються лихоманкою.

Зараз ви читаєте новину «Учені створили москітів-мутантів, які знищують подібних собі ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі