субота, 29 березня 2008 10:42

Учені довели, що мікрохвильові печі не шкодять здоров"ю

Учені запевняли, що після "мікрохвильової" їжі в крові піддослідного відбувалися різні зміни, що призводять до раку, - зокрема, збільшувалася кількість лейкоцитів. Тому регулярне вживання їжі з мікрохвильвки може призвести до раку крові, запевняли учені. Але до їх слів не прислухалися.

Але цього року Всесвітня організація охорони (ВОЗ) здоров"я винесла свій вердикт: у СВЧ використовується випромінювання, що не робить шкідливого впливу ні на людину, ні на їжу. Та є одне "але": імплантовані серцеві стимулятори можуть бути чутливі до інтенсивності потоку мікрохвиль. Тому ВОЗ рекомендує тим, у кого є кардиостимулятори, відмовитися від мікрохвильовок, а заразом і мобільних телефонів.

До речі, американські учені стверджують, що завдяки мікрохвильвкам в Америці знизився рівень захворювання на рак шлунку. Річ у тому, що в їжу, приготовану в мікрохвильвці, не додається масло, а спосіб приготування чимось нагадує паровий, повідомляють Подробности.

Зараз ви читаєте новину «Учені довели, що мікрохвильові печі не шкодять здоров"ю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі