пʼятниця, 07 червня 2013 17:16

У Львові відкрили мобільний музей Івана Павла ІІ
15

Фото: Фото: Ольга Швед

7 червня до Львова приїхав мобільний музей Івана Павла II. Мобільну експозицію відкрили на пл. Ринок. Вхід - безкоштовний. Музей працюватиме до 9 червня.

У мобільному музеї представлені особисті речі, маловідомі фотографії та фільми про особисте життя Папи Римського. Експозиція розміщена в 18-метровому автобусі висотою 4 метри. Також в музеї можна побачити часослов, яким користувався Папа під час щоденної молитви, перо, взуття, лижі, нагрудний хрест, рясу, головний убір та годинник з особистої резиденції в Кастель Гандольфо.

"Мобільний музей Папи Івана Павла II є новим проектом центру Папи Івана Павла II "Не бійтеся!" у Кракові. Його мета – популяризація думок і навчання Святішого Отця. Він розміщений у 18-метровому автопоїзді заввишки 4 метри, важить аж 18 тонн. Виставка займає 62 квадратних метри. Львів'яни пам'ятають часи, коли у Львові приймали Папу, тому радо приходять сюди", - розповів працівник виставки Тарас Косар.

Після цього музей Івана Павла II здійснить вояж українськими містами. Він побуває у Хмельницькому, Вінниці, Бердичеві, Житомирі та Києві.

Зараз ви читаєте новину «У Львові відкрили мобільний музей Івана Павла ІІ ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі