середа, 30 липня 2008 12:23

У Лондоні представили робота, що відчуває людські емоції (ФОТО)

 
Співробітник Університету Західної Англії Девід Макгоран представив в Лондонському науковому музею свій винахід - "Серцевий робот" (HeartRobot). Цей робот з дитячою особою здатний "відчувати" людські емоції: йому "подобається", коли його обіймають або гладять, передає ВВС.

Один з творців "Серцевого робота" заявив, що його винахід напевно займе почесне місце серед перших роботів, що відкривають еру так званих "емоційних машин", використовуваних для надання медичної допомоги або розваг.

У грудях у "Серцевого робота" б"ється серце, яке починає працювати швидше, якщо тіло робота потрясти, і уповільнює свою роботу, якщо роботу дати спокій. Крім того, у робота моргають очі, що реагують на дотик. Девід Макгоран вважає, що його винахід є прикладом того, як роботи можуть відображати людські емоції.

Творці "емоційної" машини упевнені, що їх пристрій можуть застосовувати служби соціальної допомоги. Вже зараз проводяться дослідження, покликані розробити програму по обладнанню будинків літніх людей роботами-помічниками, здатними виражати емоції.

"Серцевий робот" виставляється в музеї разом зі схожим на комаху роботом, здатним розпізнавати обличчя людей. Пристрій "IcHexapod", розроблений компанією MicromagicSystems, запрограмований розпізнавати риси обличчя людини і слідувати за людськими рухами. Як і "Серцевий робот" "IcHexapod" є прикладом того, наскільки удосконалилися здібності роботів розпізнавати і копіювати поведінку людини, повідомляє Newsru.

Зараз ви читаєте новину «У Лондоні представили робота, що відчуває людські емоції (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі