вівторок, 11 вересня 2012 13:56

У кожного ментавайця про всяк випадок є нормальний одяг
17

Фото: Фото: bigpicture.ru

23-річний канадський фотограф Джоуї Лоуренс (Joey Lawrence) вважається неперевершеним майстром гіперреалістичної фотографії. У пошуках пригод і хороших знімків Лоуренс нещодавно побував в Індонезії, познайомившись із корінними жителями архіпелагу Ментаваї - ментавайцамі. Вони відрізняються від більшості народів Індонезії більшою архаїчністю соціальної організації та сімейних відносин.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Індіанський вождь із полтавським акцентом дуже любить гроші"

Найголовніша прикраса кожного ментавайця, який є старшим 20 років - татуювання. Складністю малюнка вона не відрізняється. Її особливість у тому, що візерунки покривають все тіло людини від обличчя до ступень ніг. У жінок малюнок починається біля носа, спускається по шиї. Художник покриває плечі паралельними лініями, потім збирає їх у пучок і веде до грудей. Потім з концентричних кіл, як нитки з клубка, лінії розбігаються животом, стегнами і стікаються у литках. Фарбу роблять із соку цукрової тростини, змішаного з фарбувальними речовинами, одержуваними з коренів декількох рослин. Ментавайці наносять татуювання на своє тіло протягом усього життя.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Поспівав я, а вождь пропонує в подарунок дитину від своєї дружини" - 10 спогадів Дмитра ГНАТЮКА

Будинок ментавайців називається Ума, він зазвичай стоїть на березі річки і вважається житлом для декількох сімей і одночасно храмом, в якому відбуваються всі ритуали.

Харчуються ментавайці продуктами з лісу, а їх головний делікатес - жук-короїд: його вони їдять як сирим, так і смаженим. Перед полюванням ментавайци відправляються у ліс у пошуках різних речовин, необхідних для виготовлення отрути, оскільки полюють вони за допомогою лука і стріл, наконечники яких просочені отрутою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З листям коки можна спати по три години на добу, і голова буде ясна

Ментавайці вірять в лісових богів. Цивілізацію вони не визнають, але у кожного ментавайця про всяк випадок є нормальний одяг, щоб можна було сходити в центральний округ Ментавайських островів.

Зараз ви читаєте новину «У кожного ментавайця про всяк випадок є нормальний одяг». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі