середа, 30 липня 2008 09:04

У Індії випустять ноутбук за 10 доларів

Індійські інженери працюють над створенням десятидоларового ноутбука, повідомляє РС World з посиланням на заяву міністра утворення Індії. Розробкою лептопа займається індійський інститут науки в Бангалорі і індійський технологічний інститут в Ченнаї.

Технічні характеристики нового ноутбука не повідомляються. Відомо лише, що він буде призначений для підвищення якості освіти у вищих учбових закладах Індії.

Немає інформації про те, чи буде така низька ціна ноутбука обумовлена державними субсидіями. Дата появи лептопа не повідомляється.

Крім того, в рамках програми з розвитку системи освіти за допомогою інформаційно-комунікаційних технологій індійські учені розробляють дешеві пристрої з низьким енергоспоживанням для доступу в інтернет. З їх допомогою жителі країни зможуть безкоштовно здобути освіту через Мережу.

В даний час з 1,13 мільярдів чоловік, що проживають в Індії, до інтернету через широкосмуговий доступ підключені 4,38 мільйона.

Відзначимо, що Індія не бере участь в проекті фонду "Кожній дитині по ноутбуку", мета якого - створення ноутбука вартістю сто доларів. В даний час ноутбук ХО, що випускається в рамках даної програми, коштує 188 доларів. Уряд Індії вважає, що цей ноутбук може згубно позначитися на творчих і аналітичних здібностях дитини. Не дивлячись на це, компанія RelianceCommunications в 2007 році почала пілотні постачання ноутбуків ХО до Індії, повідомляє Лента.ру.

Зараз ви читаєте новину «У Індії випустять ноутбук за 10 доларів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі