четвер, 04 вересня 2008 16:26

Спорт розвиває головний мозок

Психологи з Університету Чикаго (Uuniversity ofChicago) виявили ще одну перевагу спорту: фізичні вправи та навіть спостереження за ними дозволяють розвивати головний мозок.

У межах дослідження порівнювалися хокеїсти, хокейні вболівальники та люди, які взагалі хокеєм не цікавляться. Як виявилось, під час бесід про хокей у хокеїстів і вболівальників значно - в порівнянні з людьми, що не цікавляться цією грою - підвищувалася активність зони головного мозку, яка "відповідає" за планування та контроль фізичних дій. Це спостереження було зроблене вперше.

На підставі цього, автори прийшли до наступного висновку: мозок здатний "навчатися" віддавати потрібні команди тілу навіть в ситуаціях, коли його власник не діє самостійно - в даному випадку, він просто сидить в залі або перед телевізором, стежачи за перипетіями хокейної баталії. У перспективі, це відкриття здатне привести до певних змін в методах підготовки людей, пов"язаних з фізичною діяльністю: не тільки спортсменів, але й військових, охоронців, пожежників та інших.

Детальний опис експерименту буде опублікований журналом ProceedingsoftheNationalAcademyofSciences. Про це повідомляє "Washington Profile".

Зараз ви читаєте новину «Спорт розвиває головний мозок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі