пʼятниця, 04 квітня 2008 08:49

Соєвий сир допоможе укріпити нервову систему

Найбільш якісною вважається соя ясно-жовтого забарвлення. За змістом білків (до 30%) вона перевершує всі інші види бобових. У сої значна кількість солей калію і фосфору, також вона містить каротин, вітаміни групи В і Д.

Особливість сої складає жир, кількість якого може становити до 17%. Він містить у великій кількості лецитин, а також ненасичені жирні кислоти, що ефективно діють при атеросклерозі. Вуглеводи сої краще ніж інших бобових засвоюються організмом.

З сої отримують ряд цінних харчових продуктів. Завдяки високому вмісту жиру її використовують для приготування соєвого масла, яке безпосередньо йде в їжу або для виробництва маргарину. Готують також соєве молоко і соєвий сир, які додають в різні страви, тим самим підвищуючи їх живильну цінність. Соєвий сир використовують в лікувальному харчуванні при виснаженні нервової системи і при недокрів"ї.

Очищена соєва мука додається в хлібобулочні вироби для підвищення в них кількостей білка і збагачення його амінокислотного складу. При цьому поліпшується зовнішній вигляд хліба, його пористість, повідомляє Gala.

Зараз ви читаєте новину «Соєвий сир допоможе укріпити нервову систему». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі