вівторок, 15 липня 2008 19:01

Щоденне чаювання - корисна для серця звичка

Щоденне чаювання - корисна для серця звичка
Чай - чудовий напій, вживаний в лікувальній меті протягом багатьох сторіч. Учені постійно відкривають його нові корисні властивості. Цього разу фахівці Університету Ілінойса виявили, що склад чаю збільшує діяльність ферменту "хорошого холестерину" (HDL) і знижує "поганий холестерин" (LDL).

Експерти виміряли рівні кардіо-захисного ферменту paraoxonase-1 в крові учасників дослідження, які щодня вживали чай, молоко або каву. Результати аналізу показали, що в трав"яному чаї присутні біологічно активні речовини з сильними антиокислювальними ефектами.

Дія paraoxonase-1 була на 10% вище в групі, яка пила чай. За словами лікарів, в чаї є велика кількість многофенолів, що допомагають організму протистояти таким хворобам, як рак і серцево-судинні захворювання. Медики рекомендують для захисту серцевої функції пити по 4 або 5 чашок чаю на день, повідомляє АМІ-ТАСС.

Зараз ви читаєте новину «Щоденне чаювання - корисна для серця звичка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі