субота, 11 жовтня 2008 17:04

Що захищає від переїдання

Що захищає від переїдання
З олеїнової жирної кислоти, що входить до складу рослинних масел, просто в стінці кишечника утворюється олєілетілетаноламід, що викликає відчуття насичення. Отже салати, заправлені рослинним маслом, і насправді можуть допомогти уникнути переїдання.

Даніель Піомеллі та його італійські й американські колеги, які годували мишей рослинними жирами, помітили, що час між прийомами їжі збільшується, якщо в кормі багато олеїнової кислоти. Вони припустили, що з неї просто в стінці кишечника утворюється згаданий олєілетілетаноламід, що викликає відчуття насичення. Заблокувавши фермент, що викликає це перетворення, учені й справді отримали "ненаситних" мишей.

Звичайно, той факт, що попадання жирів, амінокислот і вуглеводів в кишечник викликає відчуття насичення, був відомий і раніше. Піомеллі показав, по-перше, природу "жирового насичення", а по-друге, що воно набагато ефективніше білкового і вуглеводного. А оскільки ненасичені жирні кислоти в нашому організмі не синтезуються, то різниця в їжі повинна позначатися і на насиченні: недивно, що середземноморська дієта, багата оливковим маслом, а, отже і олеїновою кислотою пов"язана з хорошою статурою, повідомляє Подробности.

Зараз ви читаєте новину «Що захищає від переїдання». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі