субота, 19 липня 2008 15:23

Що потрібно робити, щоб мати здорове серце

Що потрібно робити, щоб мати здорове серце
Позитивний настрій і оптимістичні думки забезпечують серцеве здоров"я, стверджують кардіологи Університету Рочестера /США/. 15-річне дослідження показало, що люди, які не піддавалися депресії та відчаю навіть в найкритичніших ситуаціях, мали в три рази нижчу сферу дії серцево-судинних хвороб і смертності від серцевих нападів і ударів. Учасники огляду були у віці від 35 до 75 років і не мали історії серцевих розладів.

Лікарі вважають, що оптимізм перш за все позбавляє людину від напруги, відповідальної за серцеву дисфункцію, а також дозволяє уникнути шкідливих звичок, пов"язаних з надмірним неспокоєм і стресом, на кшталт обжерливості, зловживання алкоголем, ігнорування медичного обстеження і сидячого способу життя. Замість того, щоб даремно переживати і боятися непередбачених труднощів, клініцисти радять просто радіти життю, але і в той же час з розумом підходити до питання власного здоров"я, повідомляє Newsland.

Зараз ви читаєте новину «Що потрібно робити, щоб мати здорове серце». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі