вівторок, 02 вересня 2008 22:36

Що необхідно для здоров"я волосся

Що необхідно для здоров"я волосся

Здорове сяюче волосся - показник здоров"я вашого організму. Якщо ви хворієте, або ж неправильно харчуєтеся, волосся блякне. Які елементи і речовини повинні входити у ваш раціон, щоб волосся почувало себе добре?

Волосся на 1/4 складається з води, вона забезпечує йому гнучкість. Організм повинен отримувати достатню кількість води. При цьому не потрібно чекати, коли ви відчуєте спрагу. Якщо сильно хочете пити, це означає, що ваш організм втратив велику кількість необхідної вологи. За день потрібно випивати близько 1,5 літра води.

Білки - будівельні елементи волосся. Вони укріплюють волосся і відповідають за їх стійкість до пошкоджень. Білки містяться в рибі, м"ясі, молоці, сирі і крупах.

Залізо допомагає доставляти кисень волосяним цибулинам. Залізо міститься в м"ясі і темно-зелених овочах. Цинк формує білкову структуру волосся, запобігає їх випадінню. Більш всього цинку є в м"ясі і морепродуктах. Нікель активно бере участь в процесі пігментації волосся. Ви можете поліпшити природний колір за рахунок включення багатих нікелем продуктів: печінки, свіжих овочів, насіння і горіхів.

Вітаміни. Вітамін А допомагає шкірі бути здоровою. Всі ми знаємо, що багато вітаміну А в моркві, і інших овочах він також є в достатній кількості. Не забувайте, що вітамін А найкраще засвоюється разом з жирами, а також при невеликій термічній обробці. Вітаміни В і С важливі для хорошої циркуляції поживних речовин, росту і насиченого кольором волосся. До того ж, регулярні фізичні навантаження також позитивно впливають на формування здорового волосся, а також забезпечують постачання крові в капіляри шкіри голови, транспортують поживні речовини в коріння волосся, повідомляє provokator.com.ua.

Зараз ви читаєте новину «Що необхідно для здоров"я волосся». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі