середа, 19 вересня 2007 15:47

Смайликові :-) виповнилося 25 років

Учора смайликові :-) виповнилося чверть століття. Його вигадав професор психології з університету Карнеґі, Мелон Скотт Фалман. Відомо, що "смайлик" з"явився о 11.44 ранку 19 вересня 1982 року. Професор для написання використа двокрапки, дефіс і дужки :-).

— Я пропоную використовувати цей символ, щоб помічати жартівливі слова, — сказано в тодішньому посланні Фалмана на одному з форумів. — Читати потрібно "перекособочившись".

Із "усміхненого личка", вигаданого професором, почала розвиватися культура "смайликів". Кожного року їх стає більше. Вже з"явилися "вусаті", "очкаті", "смайлики-хитруни", "смайлики-вампіри" та багато інших.

До 25-річного ювілею, університет Карнеґі проводить конкурс — хто що нове вигадав у комп"ютерному спілкуванні. Головний приз — $500.

Експерти-лінгвісти говорять, що "смайлик" та інші значки, що означають емоції, дозволили людям чіткіше висловлювати свої почуття у листах, "емейлах", на форумах.

Зараз ви читаєте новину «Смайликові :-) виповнилося 25 років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі